"Love & Molasses" is Politics' second full-length album and will be released in Fall 2010. It is the follow-up to their unanimously well received 2007 debut “Hands Off My RIot”. "Love & Molasses was again recorded with producer and engineer Remko Schouten at the helm (Pavement, Mono, Coparck, Caesar).


While remaining songsmiths at heart this new album sees Politics explore an edgier, more experimental side of pop adding more crunch to their sparkle.

11 track
CD

preview on last.fm

order from
Laterax Recordings
watch the video for Always Something in HQ on Vimeo

LOVE & MOLASSES: 3VOOR12 (dutch) 2010:

Het moet raar lopen wil 'Love & Molasses' geen hoge ogen gooien in de eindejaarslijstjes.


LOVE & MOLASSES: ZONE 5300 (dutch) 2010:

Je zou bijna over het hoofd zien dat er tussen alle Popstars- en DWDD-bandjes ook nog écht goede Nederlandse bands zijn. Het Rotterdamse Politics is zo'n band, hun tweede cd Love & Molasses een indiepopmeesterwerkje ergens tussen R.E.M. en Pavement in. Soms zet zanger Jorg Schiffers een fluwelen bariton in, zoals in het met strijkers gearrangeerde rustpunt The National Trust, dan weer roept hij Lou Reed in herinnering. Ondanks al die invloeden bezit Politics een volstrekt eigen geluid. Hou ze in de gaten!


LOVE & MOLASSES: MUSICFROM.NL (dutch) 2010:

Love & Molasses is een uitstekend album. [...] Politics levert met ‘Love & Molasses’ een gevarieerd album af, waarop talloze invloeden te ontdekken zijn. Het meest lijkt Politics echter op zichzelf.


LOVE & MOLASSES: OOR (dutch) 2010:

Plaatopener Leisure And Love And Molasses is even gruizig als galmend en doet wel aan Kings Of Leon denken, net als Lost iPod Rec. Mr. Pacific en Let Us Gently Disorient You zijn dan weer Strokes-achtige, puntige en onderkoelde indiehitjes. Politics is ook niet vies van landelijke prikkeldraadpop in de lijn van Pavement. [...] dat er veel muziek in deze band zit bewijst Love & Molasses eens temeer.


LOVE & MOLASSES: SPEAKER (dutch) 2010:

Na hun debuutalbum Hands Off My Riot duurde het (...) even, maar daar krijgt de luisteraar dan ook wel wat voor terug; deze 11 indie/rock nummers zijn van hoge kwaliteit. De band evenaart qua stijl en muzikaliteit het niveau van bijvoorbeeld R.E.M. en Pavement (...) Het is (...) niet zo vreemd dat Politics met Love & Molasses wederom indruk weet te maken.


LOVE & MOLASSES: KINDAMUZIK (dutch) 2010:

Van het cliché wat men een 'moeilijke tweede' noemt lijken de Rotterdamse rockers vooralsnog weinig last te hebben. [...] De luchtige poprock van het eerste album is ietwat aan de kant geschoven. Wat je nu hoort, is een meer gruizig gitaarrockgeluid. Op dit album van Politics is de sfeer over het algemeen grimmig. Toch biedt de speelse sound, waaraan nog steeds de onvermijdelijke invloed van Pavement kleeft, ook voldoende ruimte voor een paar pakkende melodieën, zoals men die zou kunnen herkennen van het debuut. Love & Molasses is - naast donkerder en rauwer - eerder gevarieerd dan wisselvallig. En dat siert deze band.


LOVE & MOLASSES: DE RECENSENT (dutch) 2010:

Review online.

See their best of 2010 lists!http://www.zone5300.nl/special/muziekblog/1130/http://www.zone5300.nl/special/muziekblog/1130/shapeimage_3_link_0shapeimage_3_link_1